Pinksterpad

Zaterdagmiddag 16 mei 2015

Het Pinksterpad is een inspirerende wandeltocht, op Tweede Pinksterdag. Onderweg krijgen de deelnemers zo nu en dan iets aangereikt; een foto, een gedicht, een spreuk of iets anders dat aanleiding geeft tot gesprek. Deelname is gratis. De tocht is toegankelijk voor alle leeftijden.

Op zaterdagmiddag 16 mei 2015 organiseerden we het voor de eerste keer in Oosterwijk. Ondanks de druilerige start van deze zaterdag meldden zich 85 (!) wandelaars in en rond een witte tent naar de kerk. Toen de tocht begon, na een bezinnend moment in het kerkgebouw, brak de zon door. De deelnemers kwamen uit alle windstreken: Oosterwijk, Nieuwland, Asperen, Heukelom, Schoonrewoerd, Goudriaan, Albasserdam en Meerkerk. Na deze ‘try out’ is het Pinksterpad voor herhaling vatbaar, vindt ds. Henk Methorst. ‘Wellicht op grotere schaal, bijv. samen met een andere kerk in de buurt.

2c759759-b2d9-428f-a0ea-cc58b8f40cb7

Pinksterpad 2016

Op zaterdagmiddag 7 mei 2016 hebben we voor de tweede keer het ’t Pinksterpad  georganiseerd in Oosterwijk. Het weer was geweldig, 25 graden, dus korte broeken weer. Met ongeveer 50 wandelaars, jong en oud, zijn we op weg gegaan naar het pontje, voor een rondje Heukelum. Sommige mensen stonden er versteld van dat het zo dichtbij huis, zo mooi kon zijn. Voor de kinderen was er dit jaar een kleine speurtocht uitgezet en deze viel goed in de smaak. Al met al een zeer geslaagde middag.